יו"ר ההסתדרות: "לא אתן יד לפגיעה בעובדי המגזר הציבורי"

ארנון בר־דוד מדבר על היום שאחרי הקורונה, מצהיר כי הוא "מקדם עסקת חבילה שתבטיח תעסוקה" ומעריך: "אם המשק יחזור לפעילות סדירה, נחזור לשיעורי האבטלה שלפני המשבר"

"אני מקדם עסקת חבילה במשק, שתבטיח בין השאר את תעסוקת העובדים ודחייה בשנה לפחות של הסכם השכר החדש במגזר הציבורי, שאמור היה להיחתם השנה", כך אומר יו"ר ההסתדרות החדשה, ארנון בר־דוד, בראיון מיוחד ל"מעריב".

על האפשרות לעסקת חבילה עם משרד האוצר אומר בר־דוד: "יש על מה לדבר. בכל מקרה, פיטורי עובדים אינם על הפרק, כי אין סיבה לפטר אף אחד. צריך לדבר על דרכים להרחבת נפח הפעילות, ויש מספיק מגזרים שצריכים לנוע קדימה. אני ער למצב המשק, ולכן ממליץ על דחיית המו"מ על הסכם השכר במגזר הציבורי לסוף 2021, אף שמ־2018 אין הסכם".

היו"ר גם תוקף את עמדת שר התחבורה בצלאל סמוטריץ', שהמליץ לשר האוצר שלא לשלם לעובדי המגזר הציבור בעוד כחודשיים את תוספות דמי ההבראה והביגוד, והתעלם מדרישתו להפעלה מחודשת של הרכבת.

"הפעלת הרכבת היא אחד מסימני החזרה לנורמליות. מדובר בשירות חיוני", זועם בר־דוד. "לגבי המכתב בנוגע לקיצוץ ההטבות, אני מעדיף להתעלם ממנו. אני לא רוצה שאף אחד מעובדי המגזר הציבורי ייפגע. ממי בדיוק רוצים לגזול את כבשת הרש? הרי אם יורידו תנאים למגזר הציבורי, למי יישאר כסף לקנות במגזר הפרטי? רוצים שגם הם ייפלו? גם ככה המשכורות במגזר אינן גבוהות ומרבית העובדים מרוויחים סביב שכר המינימום. לא אתן יד לפגיעה בעובדי המגזר הציבורי".

ביום ראשון יחזרו לעבודה 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?
"כן. אנחנו עובדים על כך שעובדי השירות הציבורי יקבלו תו סגול שיאפשר להם לחזור בבטחה לעבודה. חלקם יעבדו מהבית. אני מקווה שגם הקניונים ייפתחו בראשון הקרוב".

ומה עם כלל המשק?
"אם המשק יחזור לפעולת כרגיל, נחזור בתוך שנה לרמה אבטלה של 4%־5% שהייתה לפני המשבר. חלק מהיוצאים לחל"ת לא עבדו בשכר גבוה, כך שניתן למצוא להם עבודה חלופית. בכל מקרה, אני מעריך ששוק העבודה ישנה את עצמו ויתאים את עצמו למצב החדש. יש מקצועות עם ביקוש מוגדל לעובדים, כמו עולם האינטרנט המקוון ועובדים ברשתות. באילת קיים כיס אבטלה ענק, ולכן חייבים להניע את הממשלה לפתוח כמה שיותר מהר את בתי המלון תחת מגבלות בריאות".

"אנחנו מדברים על האפשרות להארכת תוקף החל"ת לעובדים שמיצו את זכויותיהם", מסכם בר־דוד. "מדברים על מודל שייתן תמריץ למעסיק לקלוט עובדים. אנחנו צריכים לוודא שמעסיקים לא ינצלו את המצב לרעה, יקבלו את הכסף ולאחר מכן יפטרו את העובדים. אני בעד הפעלת מנגנון כזה, בתנאי שייעשה בצורה נכונה".

הכתבה הועתקה מהאתר: https://www.maariv.co.il/business/economic/israel/Article-762643

close

הרשמו עכשיו לניוזלטר שלנו!

אנחנו לא שולחים ספאם! למידע נוסף ניתן לקרוא את מדיניות הפרטיות שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים קשורים

הסכם קיבוצי במגזר המנהלי של אל על: "עוד צעד לעבר חזרה לשגרה"

איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, ועד עובדי המגזר המנהלי והנהלת חברת אל על חתמו על הסכם קיבוצי לכ-2,000 עובדי המגזר המנהלי. לפי ההסכם, יקבלו העובדים תוספת שכר בחודשי הקיץ בהתקיים תנאים שנקבעו בהסכם בנושא שעות העבודה.

כמו כן סוכם על תוספות לשכר בהתאם לותק ותוספת שכר בגין פריון שבוטלה בתקופת הקורונה, תוחזר בשתי פעימות שיסתיימו עד תחילת 2023.

קרא עוד »

שיפור בשכר ובתנאי העסקה: הסכם לעובדי התחזוקה באל על

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "אני מברך על ההבנות ועל ההסכם שנחתם. אני מודה ליו"ר איגוד עובדי התחבורה אבי אדרי, מנכ"לית אל על, יו״ר מועצת העובדים שרון בן יצחק ולכל העוסקים במלאכה שיודעים פעם אחר פעם להביא את החברה למערכת יחסי עבודה טובה ופורה. חשוב שאל על תהיה חברה חזקה ויציבה ותעוף אל על".
יו"ר איגוד עובדי התחבורה אבי אדרי: "ההסכם עושה צדק עם ציבור עובדים ייחודי בעיסוקו אשר גילה אחריות יתרה במשבר התעופה שפקד את העולם בכלל ואת ענף התעופה בישראל בפרט. עובדי התחזוקה באל על נשאו על גבם באחריות רבה את תחזוקת המטוסים בתת כוח אדם ובשעות לא שגרתיות".

קרא עוד »

עשרות מיליוני שקלים מרווחי התעשייה האווירית יוענקו לעובדי החברה

עשרות מיליוני שקלים מרווחי התעשייה האווירית יוענקו לעובדי החברה, בהנחיית היו"ר עמיר פרץ. לדבריו היו"ר העובדים שותפים להצלחות, שאפשרו לתעשייה האווירית להעניק דיבידנד למדינה, ולכן

קרא עוד »